Powered By Blogger

zaterdag 20 oktober 2007

AVS terug op aarde gezet door snoekie

Forums en gastenboeken vol geschreven over deze wedstrijd. Het was duidelijk dat dit meer dan een wedstrijd was. Echter wij snoekiers hadden geen tactiekbespreking nodig. Wel onze twaalfde man (venneparkers). Bij het verzamelen zijn we druk bezig geweest om onze trouwe aanhang op te halen. Nee geen volle kuip, maar wel een volle LIPA.

Eenmaal Gehavend aangekomen in Lipa (twee spelers geblesseerd) hadden we besloten om met één wissel te starten.

Op het moment dat wij de zaal ingingen werd duidelijk welke intenties avs had. Met een elftal van 12 spelers wilden avs gewoon dit jaar kampioen worden. Maar waar zij geen rekening mee hadden gehouden, was de gretigheid en de wil om te winnen bij de kanaries enorm was.

Nadat avs de bal in beweging bracht, zochten zij direct de aanval. Wat direct opviel is de meevoetballende keeper. Het getuigt wel van durf. De manier van voetballen vond ik persoonlijk eerstedivisie/eredivisie waardig. Het spelbeeld eerste helft was ook dat avs het spel maakte en druk op de kanaries wilden zetten. Binnen 10 minuten stond 2-0 op het scorebord voor de kanaries. (tegen de verhouding in). Doordat de krachten niet goed werden verdeeld werd door goed combinatiespel 2-1 en de 2-2 binnen een tijdbestek van 5 minuten recht getrokken. Vlak voor het rustsignaal maakten de geelblauwen alsnog de 3-2. Dat is wel lekker voor de rust.

Tweede helft een ander spelbeeld, dit keer kreeg avs koek van eigen deeg. Met 3 verse wissels ingebracht door de coach van avs wilden zij onze ploeg conditioneel parten spelen. Echter wij hadden ook onze troef. Dat waren er niet drie, ook niet twee, maar één speler die twee dagen terug zijn neus operatief op de juiste plek had gezet. In de spits, en aanspelen maar die hap.

Avs werd helemaal terug gedrongen op eigen helft, omdat de ruimte tussen de linies veel te klein werd voor avs door goed druk te zetten, wisten zij effe niet meer wat ze moesten doen. Wel kansen over en weer, maar avs mocht van geluk spreken dat het maar 6-3 werd ondanks tig discutabele beslissingen van de referee.

Een mooie zoete overwinning…En echt tof dat de venneparkers vanaf minuut een tot minuut laatst de kanaries bleven toejuichen. Geen wonder dat die turkse ploegen thuis altijd winnen.

Op naar de volgende wedstrijd, in Rozet tegen Rozet. Ja we gaan er weer voor.